Thursday, August 13, 2009

kecoh!!!!

disebabkn batuk n sakit tekak ak ni dh nk masuk hari ke5
aku pn isau giler r..
dak2 kelas ak pandang ak cm tgk hantu..
bakpe ek??

hari ni trdengar la suare2 sumbang yg suggest ak pakai mask..
owhh rupenye dorang takut se..
relaxs ye kwn2.. aku bkn pembawa H1N1 pendemik okeyh..

y ak ckp cm tuh??
ak dh g PK la smlm.. (pusat kesihatan uitm kampus puncak alam)
tekak ak je yg luka..

perkara yg x best bile jd cm ni............................
1.mkn ubat
2.x ley bercakap
3.x ley mkn makanan berminyak
4.x ley menyanyi
5.x ley gelak
6.x ley bergayut..hehehe..
7.asyik kene ejek
8.kene perli
9.x ley mkn ais-cream (meleleh air liur tgk osmate ak mkn)
10.trpakse gune bahasa isyarat yg belum tentu ak sendiri faham.. hahaha...

bile keadaan cm ni bru ak realize that cm ne org2 bisu ek..
kesian mereka.. menghargai apa yg kite ada itu penting..

perkara yang best bile jd cm ni..
1. kurang dosa ak.. (x byk ckp so x byk prkataan pelik2 kua)
2. tido awl..(sbb mkn ubt batuk..mengantuk se)
3.insaf jap..(memikirkn kalo ak org bisu)
4.dpt perhatian lebih.. (smpi lecturer ak pn suh ak jge diri..)
5.save bajet..(x bli mknan byk)

p/s: kpd semua teman2 jge la kesihatan anda baik2..
kesihatan adalah perkara penting dlm kehidupan kita..
"plz take care of ur health"

Sunday, August 9, 2009

netball vs hockey


mase sek lu aku pemen hoki..
aku men sbg wing A.. kadang2 men wing B..
memang kekuatan tanggan n kaki sgt2 la penting..
sbb tu hari2 coach ak suh lari 10 pusing padang hoki tuh..
aku igt lagi 1st time aku men hoki coach aku ckp "eh ko men pe tuh?? hoki ker golf?"
"men mcm anak ayam rebut dedak" hehehe..
memang x dpt lupe.. paling best bile men dgn pasukan lawan de siap gaduh2..
kecoh beb..
lau referee x adil mule la nek bengang..
rase nk hempuk je kayu hoki kt referee tuh..
paling syok bile menang.. sonok.. mesti makan besar..
nek stage kat sekolah ambik piala..
x sedar de tangga kat depan sampai tersadung..
hahaha..

bile dh masuk U ak dh x men ag..
sukan2 pn ak dh x involve mane..
semalam nk di jadikan cerita..
aku kua mkn dgn roomate ak..
balik kua mkn tu kteorg g jln2 kt padang kawad uitm puncak..
kampus aku skrang..
tgh jalan2 de dak panggil "eh korang nk men netball x??"
roomate ak tuh xcited gile r..
aku ni mane penah men netball
selama 22 tahun aku hidup, aku x penah men netball.. hahaha..

so malam semalam ak pn men r.. jd defender..
kteorg join dak2 OT.. (Occupational Therapist)
mule2 ak x tau gak.. tp aku wat2 jela cm men hoki kn..
hahaha.. jge shooter dorang..
best gak men netball nih.. tenaga x la byk mane digunakan cm men hoki..
juz focus pada bola n pasukan lawan..
lau hoki kene jge stick ag.. bola ag.. pasukan lawan ag.. agak complicated yerk..
dr segi safety pn orait ag netball kot.. hahaha..

demz.. hari ni aku bagun tido abis sakit kaki ak se..
tula men x warming up dulu.. huhuhu..
mmaaakkk.. ttoolloonngg!!! saaakkkittt!!!

Wednesday, August 5, 2009

LAwaK bODoh..

1. "kajian membuktikan kebarangkalian ditembak polis yang gemuk apabila melarikan diri adalah lebih rendah berbanding dengan polis yang kurus"

(polis gemuk x larat.. cepat semput..)

2. "ia besar di negeri Arab, kecil di negeri China, di sana ada, di sini tiada, yang ada pun ada, yang tiada pun ada.."

(pe ek???.................. huruf 'A' le)

3. murid : bapa kata kita tak boleh dihukum kerana benda yang kita tak buat
cikgu : betul
murid : nasib baik, sbb saya terlupe buat kerja sekolah semalam..

4. "joe bertemu dengan singa lalu berdoa.. di lihatnya singa itu turut sama berdoa"
joe : kamu singa yang baik..
singa : ya betul tuh.. singa yang baik akan berdoa sebelum makan..

5. pesakit : doktor, saya selalu merasakan yang diri saya ini adalah seekor kucing..
doktor : kalau begitu saya tidak dapat membantu kamu, kerana saya bukan doktor haiwan..
pesakit :#####

6. pelanggan : mengapa ada lipas di dalam sup saya?
pelayan : jangan bising2 nanti ramai pula pelanggan saya yg nk order lipas..

7. ali : datuk, saya tahu bila dia akan mati tok..
datuk : bagaimana cucu tau?
ali: hakim di mahkamah telah bagitahu yang dia akan dijatuhkan hukuman mati pagi esok..

8. kambing: kesian..
ayam : apa yang kesian?
kambing : kau tu harapkan bulu je cantik tapi berjalan kaki ayam..

9. makcik: keretapi sampai jam berapa?
petugas kaunter: jam 2 kedah, jam 5 kelantan, jam 1 penang.. makcik nak kemana?
makcik : makcik nak melintas aja..

10. anak : ayah kayalah saya hari ini..
ayah : kenapa?
anak : saya jumpa RM50
ayah : dimana?
anak : dalam poket seluar ayah