Thursday, May 27, 2010

2nd Subject..

Alhamdullilah syukur ke hadrat illahi akhirnya 1 week belajar ITIL dh berakhir..
exam semalam sgt mendebarkan..
exam die agak susah kalo org yg tol2 x tau sal computer..
tapi persoalannya ada masih ade ker org yg tak tau gune komputer..
ahakz!!! abang 1st aku kot.. hehehe..

mase 1st masuk dewan jantung aku memang cm nk gugur r..
seryes lau bg CPR pn lum tentu ok.. hakhakhak..
subjek yg susah bg aku untuk faham n blaja..
"kan dh ckp hari tu x yah ambik nak ambik gak"
seryes kata2 tu memang bt aku lemah..
i have to try right?? no matter what aku dah pilih bende ni..
so nk x nk aku kene teruskan.. buktikan yang aku pn leh buat..

aku tengok sorang sorang kua dari lab exam..
"ishhh bia tol dorang ni, cepatnye jawab"
aku bermonolog sendiri.. stdnt yang duduk sblah aku lak one of the best stdnt dlm Bach aku..
mak aiii lagi la bt aku debo.. tgk die cm x dpt jwp..
adoi lg la bt aku serabut..
setiap stdnt akn dpt soalan yg berbeza..
40 quest jwp within 1 hours..
10 dr 40 quest aku remark sbb aku x dpt jwp..
possiblility untuk fail memang tinggi..
nk nangis pn ada..
akhirnya tinggallah aku sorang candidates yg masih mengadap komputer,
memerah otak untuk menjawab..

detik demi detik aku kira.. 10 soalan yg aku tol2 x tau jwpn bt aku stress..
akhirnya aku pn men tembak rambang.. hakhakhak..
senjata tersembunyi pn keluar bersama peluru yg hebat.. hehehehe..
5..4..3..2..1.. "masa menjawab soalan anda telah tamat.. sila tekan butang OK untuk melihat keputusan"
aduh!!! debo wei.. aku angkat tangan sbg sign kpd pengawas yg aku dah settle jwb
sorang brother hensem datang kat aku..
die yg tekan butan OK tu.. den x berani rrr..

tergelak brother hensem tu dengan soalan aku..
mane la aku tau.. aku kan dh debo nk tgk result..
aku telek kt skrin x nmpk lak result aku..
so aku tnye la die.. kat mane nk tgk result??
brother tu gelok.. "la x nmpk ker?? dpn awk jew tu??
mane?? aku tnye blik..
last2 die pn tunjuk dgn tangan die..
oooo tulisan tu kecik sgt.. mane le sy nmpk..
brother tu gelok lg.. "tulisan yg kecik ker awk yg rabun??"
selambe brother tu kenekn aku blik..

RESULT:PASS

call x angkat.. ishh p mane la datuk nih... hehehe
last2 angkat jugak.. abah, ema dh pass exam td..
"dh pass bru nk call yerk.. selame ni lau exam x penah bg tau pn"
hahahaha.. tergelak beso aku dengan kate perli ayah aku..
opppssss!!!! sory... =)

Wednesday, May 26, 2010

sedih tol bile pk2 membe ak yg len duk rileks kat umah..
tapi pe aku buat disini????
rindu sebenarnya nak balik umah..
nak main dengan puteri balqis aleefa..
nak peluk cium die..
nak kiss my only younger sister..
nak hug die waktu die tido..
tapi masih tidak kesampaian..
sampai bile??

sedih aku x dapat meraikan hari ibu..
bile buke FB cousin aku tengok dorang celebrate
kat salah satu restoran di kuantan..
ukiran "selamat hari ibu natrah & nakis" dekat kek
buat hati aku sayu sangat..
gamba kek dan hari celebration tu aku simpan baik2..

sedih bile dapat tau sesuatu yang betol buat
kepercayaan aku goyah..
sejak peristiwa tu aku dah berjanji utk setia dan memberi kebahagian..
aku tau aku tidak sempurna.. mungkin kebahagian itu aku tidak dapat beri padanya..
berpegang kepada janji-janjiku
aku teruskan juga.. tanpa menunjukkan rasa marah dan kecewa
aku cuba tersenyum..
mengukir senyuman dihadapannya..

sedih dengan keputusan dan tindakanku..
aku rasa seolah-olah aku perempuan yg kejam..
menghancurkan hati2 mereka yang ikhlas menyayangiku..
tapi apa daya ku??
sungguh bukan niatku utk berada didalam situasi begitu..
ampun dan maafku mungkin tidak cukup bagi mereka..
niatku hanya untuk memberi kebahagian, kegembiaraan,menghilangkan kesunyian seorang teman..
mungkin tindakanku yang prihatin kepada mereka disalah tafsir..
akhirnya niat yang suci menjadi duri menusuk hati..
dipersalahkan.. dan rasa bersalah itu akan menghantuiku seumur hidupku..

percutian di pangkor..

at the first time dengar dh memang excited giler..
beb we are going to pangkor..
what should we wearing, what are we going to do??
all of the question inside of our mind..













seronok dapat habiskan akhir semester aku dgn housemate..
pengalaman yg x dpt dilupakan..
walaupn aku agak segket waktu itu tp still cube sedaya upaya
untuk luangkan masa bersama mereka..
we having a lots of fun..
i'm gonna miss u all.. kosheh, kushu, kunab, kuha, and pajel..