Thursday, May 27, 2010

2nd Subject..

Alhamdullilah syukur ke hadrat illahi akhirnya 1 week belajar ITIL dh berakhir..
exam semalam sgt mendebarkan..
exam die agak susah kalo org yg tol2 x tau sal computer..
tapi persoalannya ada masih ade ker org yg tak tau gune komputer..
ahakz!!! abang 1st aku kot.. hehehe..

mase 1st masuk dewan jantung aku memang cm nk gugur r..
seryes lau bg CPR pn lum tentu ok.. hakhakhak..
subjek yg susah bg aku untuk faham n blaja..
"kan dh ckp hari tu x yah ambik nak ambik gak"
seryes kata2 tu memang bt aku lemah..
i have to try right?? no matter what aku dah pilih bende ni..
so nk x nk aku kene teruskan.. buktikan yang aku pn leh buat..

aku tengok sorang sorang kua dari lab exam..
"ishhh bia tol dorang ni, cepatnye jawab"
aku bermonolog sendiri.. stdnt yang duduk sblah aku lak one of the best stdnt dlm Bach aku..
mak aiii lagi la bt aku debo.. tgk die cm x dpt jwp..
adoi lg la bt aku serabut..
setiap stdnt akn dpt soalan yg berbeza..
40 quest jwp within 1 hours..
10 dr 40 quest aku remark sbb aku x dpt jwp..
possiblility untuk fail memang tinggi..
nk nangis pn ada..
akhirnya tinggallah aku sorang candidates yg masih mengadap komputer,
memerah otak untuk menjawab..

detik demi detik aku kira.. 10 soalan yg aku tol2 x tau jwpn bt aku stress..
akhirnya aku pn men tembak rambang.. hakhakhak..
senjata tersembunyi pn keluar bersama peluru yg hebat.. hehehehe..
5..4..3..2..1.. "masa menjawab soalan anda telah tamat.. sila tekan butang OK untuk melihat keputusan"
aduh!!! debo wei.. aku angkat tangan sbg sign kpd pengawas yg aku dah settle jwb
sorang brother hensem datang kat aku..
die yg tekan butan OK tu.. den x berani rrr..

tergelak brother hensem tu dengan soalan aku..
mane la aku tau.. aku kan dh debo nk tgk result..
aku telek kt skrin x nmpk lak result aku..
so aku tnye la die.. kat mane nk tgk result??
brother tu gelok.. "la x nmpk ker?? dpn awk jew tu??
mane?? aku tnye blik..
last2 die pn tunjuk dgn tangan die..
oooo tulisan tu kecik sgt.. mane le sy nmpk..
brother tu gelok lg.. "tulisan yg kecik ker awk yg rabun??"
selambe brother tu kenekn aku blik..

RESULT:PASS

call x angkat.. ishh p mane la datuk nih... hehehe
last2 angkat jugak.. abah, ema dh pass exam td..
"dh pass bru nk call yerk.. selame ni lau exam x penah bg tau pn"
hahahaha.. tergelak beso aku dengan kate perli ayah aku..
opppssss!!!! sory... =)

2 comments: