Friday, December 14, 2012

tHe beSt mOmeNt eVer... UITM dihatiku...

Its almost 2 years after i graduated from UITM.. lately, tgk byk post2 convocation yg junior2 ak post kt entry / FB dorang.. Nway, congratz!! so uollz pn dh jd Alumni cam we all larr.. ahakz... Urmm teringat kembali time2 study dulu.. uhhh rindu kt membe2 larr pulaks.. tp ok la.. this year pn ramai membe2 yg dh kawin.. so bile attended dorang punye wedding ceremony jumpe la balik membe2 time study dulu.. terubat gak rindu.. alhamdullilah..

Here, i want to share with you the true pictures of my lovely2 place.. hahaha.. disini la tempatnye aku menimba ilmu dh mendapat segulung ijazah.. :-)

Dewan Makan Kolej Melati : petang yg indah disinari cahaya pelangi.. cewaahh.. ayattt..


Ni la Kampus Puncak Alam.. We all 1st Bach yg tinggal kt sini tau.. kenangan terindah.. setiap hari mendaki bukit yg beratus2 anak tangga.. dh mcm kt batu cave dh..

Dewan Makan Kolej Raflesia.. cantikkan.. tp mase ni.. pe pn tak dak kt dlm tu..

ni padang kawad @ tmpt parking kete.. de moment indah kt sini.. :-) tp tu sume dh jd kenangan.. aishhh.. tetibe teringatkn die laks.. hahahaha.. 


ni la rumah kami.. amacam??? cm apartment x?? sume pn baru.. selese sgt.. kt sini la tmpt aku n osmate berjimba.. hakhakhak

Pusat Kesihatan Kampus Puncak Alam.. tmpt ni slalu aku pegi.. coz time duduk sane dulu.. slalu sgt di datangi penyakit.. huhuhu... paling takot nk pegi time H1N1 pendemic berleluase.. uhhhh..

satu2 nye kolej lelaki kt kampus ni.. Kolej Angsana.. kenape la aku x di tempatkn kt kolej ni yerk...ahakzz :-p

parking moto student.. penuh kn??? bese la student je pn namenye.. yg mampu bwk moto.. tp time ni aku lak mampu gune kaki je..

bus stop yg sunyi.. kt puncak alam kot.. kt mane je la tmpt yg leh pegi.. x de.. sbb tu la bus x laku..

yg ni lak leh jd masjid.. leh gak jd food court.. aku pn confius.. 2 in 1 kot.. tp x suke konsep ni.. coz bising bile tgh solat dengan org yang datang nak makan.. lg pn masjid ni open sgt..

ni tmpt lepak yg paling best pd waktu mlm.. hahaha.. slalu p soang2 layan perasaan yg hiba.. cewahhh..

yg ni la paling dibanggakn.. we all x pakai dh whiteboard cm kt kampus shah alam.. we all pakai green board.. huhuhu ko ado???

Komputer Lab yg sgt selese.. seryes.. equipment baru.. best gile.. ofis aku pn x de cm ni.. hahaha..

pelangi lagi.. tp ni kt puncak alam la pulaks kn.. kalau ujan petang di kampus.. memang kite boleh nmpk pelangi kt sini.. cantik.. indahnya ciptaan Tuhan kn.. :-)
 


Seryes rindu gile nk balik kampus ni.. walo pn dulu mati2 x mo pindah.. tp sekarang tmpt ni dh jd pujaan hati.. hahaha..  semoga di beri kesempatan untuk menjejakkan kaki ke kampus ni lg.. ameen..

Monday, December 10, 2012

opps!!! tersame la pulaksss!!!

mase tgk gambo2 kt FB.. baru terperasan hal ni..uolls penah x alami?? ngeeeee.... jom tgk dulu...

1st Phase : suatu ketika dulu.. taun 2011

Jambatan masih kayu okeyy!!

de nmpk mude sikit x???


2nd Phase : yang ni sangat terkini... taun 2012..

Jambatan dh jd besi...
posing sikit kt jambatan baru nih..

tempat perhentian pn dh jd besi..

 

have u see the different in 1st phase & 2nd phase.. byk dh berubah dekat tempat peranginan nih.. tp uolls tau x kt mane nih??? yup tepat sekali org2 kuantan.. teluk cempedak la.. dulu jambatan kayu utk ke teluk tongkang.. sekarang dh besi.. hehehe.. maybe orang2 kuantan ni berat2 kot.. sampai kayu dh x dpt nk menampung.. ngeh..ngeh..ngeh..

korang tau x pe yg same??? ce teke.. ce teke.. hahaha.. walo pn suasane.. waktu.. tahun.. hari.. dh len.. tp BAJU yg aku pakai tetap same.. hahahaha.. x perasan pulak dh pernah pakai baju ni dulu pegi tempat yg same.. ngeeeee.. pe2 pn nk cakap badan aku still maintain kurus coz aku still leh pakai lagi bju nih.. hehehehe... :-)

Thursday, December 6, 2012

SUCCESSFUL GOAL SETTING

by google

2013 is around the corner.. have you set-up your goal for the coming new year??? urmm.. i've thinking what should i reach for the 2013.. hehehe.. should i get married??? ahakz.. No matter who you are, there must be something you want to achieve in life.. Maybe you want to be rich.. with a lots of money.. lots of bungalow.. and for husband, of course a lots of wife.. ahakz.. hehehe.. and for me have a good relationship with my loved ones is enough..

Whatever it is you want, goal setting is the key to help you achieve all your dreams.. Goal setting is a process of writing your goals down but that is not the magic pill..  but what your do after that, like coming out with steps and strategies to help you reach your goals.

Many people fail to achieve their goals because they just write down without put any effort to reach the goals... they just hope it will materialise automatically..

If you are serious about achieving your goals follow these simple and powerful steps below and you are on your way:-

  1. Develop Strategies :- Goals keep you on track and keep you focused. However, it is the strategies you take that will help you make your goals come true. Therefore, learn to develop strategies and action plan on how you can achieve your goals.
  2. Take at least (3) action steps everyday after setting your goals:- Commit yourself to take at least three action steps to help you get closer towards your goals everyday.
  3. Visualise and imagine :- The outcome after you have achieved your goals every night before going to sleep. Motivation is the key to keep you going and keep you motivated at all times.
  4. Set sub goals :- Make sure you set sub goals to reach your big goals. Take it one step at a time and be happy each time you reach a sub goal instead of being mad that you did not reach the big goal.
  5. Surround yourself:- If your goal is not to give something up, but to obtain something, surround yourself with things that remind you of how or why you want to achieve this goal.
  6. Tell the world :- If you tell everyone you know at work, friends, your Facebook OR Twitter friends, you have a large group of people to hold you accountable. It might not sound like the right reason, but sometimes you will be more likely to follow through with something if you don't want to look like a failure to others.

Always remember you are responsible for your own success. If you are not willing to take the necessary steps, you will never achieve what you want.

Thursday, November 29, 2012

Aishhh.. macam2 hal...

Situasi 1 :- tengah lepak dpn umah aku dgn kakde (membe) sambil tgk pengantin bersading..

Aku : tangan org sakit la kakde.. tersusuk sembilu..
kakde : pe??? TERSUSUK SEMBILU?? wakakakaka..

* sakan die gelak sbb aku slh ckp.. hukhukhuk..

Situasi 2 :- Habis keje nk balik umah..

sambil melayan perasaan aku ni.. ak pn berjalan lenggang kangkung ke tempat parking motor.. dh smpi tmpt parking tu tetibe aku cuak coz aku langsung x nampak mane motor aku.. aku lintasi satu-satu motor kt situ.. smpi hujung.. memang x jumpe motor aku.. aku dh mule gelabah.. aduhh.. memang aku x kunci motor sbb kunci mangga tu dh rosak.. muke aku dh pucat dh.. cuak habis.. nak nanges.. tangan aku mengeletar sbb takot.. macam2 aku pk.. macam mane nk balik umah.. abis la motor aku kene curi.. aduhhhh.. aku cube tenangkan diri.. air mate dh mule bertakung.. aku amik hp.. niat nk tepon abah bg tau pe yg berlaku.. aku toleh ke belakang.. mengadap tempat parking kereta.. tetibe aku macam ternampak kete yang same cm kete aku.. no plat pn same.. hahahahaha.. aku tergelak sendiri.. sengal la.. aku x ingat yang hari ni aku dtg kerja nek kete coz pagi td hujan.. aduiii.. sampai ke kereta aku duk gelak soang2.. org sekeliling pandang aku pelik je.. hahahaha...

Situasi 3 :- dalam bilik duk layan balqis (anak sedare aku)

aku : kakak buat pe tu???
balqis : kakak tak buat pe2 pn..
aku : ye dop??
balqis : ye dop.. ye dop.. KAKAK CAKAP KAKAK X BUAT PE2.. X BUAT PE2 LA!!!!
aku : tersentap aku kene marah dgn balqis budak yg umo 4 tahun tu.. hahaha..

Thursday, November 1, 2012

ELeMents of GreaT coNverSatiOn...

In every relationship you need to communicate well to help you build the base of good relationship.. this is what happen to me for the last few month.. There is an inappropriate conversation between me and my BFF and we face with a serius argument.. urmm..

“Tidaklah sesat suatu kaum setelah mendapatkan hidayah untuk mereka, melainkan karena terlalu banyak berdebat.” (HR Ahmad dan Tirmidzi)

sabda Nabi Muhammad SAW: “Aku jamin rumah di dasar syurga bagi yang menghindari berdebat sekalipun ia benar, dan aku jamin rumah di tengah syurga bagi yang menghindari dusta walaupun dalam bercanda, dan aku jamin rumah di puncak syurga bagi yang baik akhlaqnya.” (HR Abu Daud)

I believe, if we want to improve our relationship we must speak from our heart, which means speaking what is really true for you.. no cheating keyhh.. if you improve your conversational approach, you would have better relationship.. trust me dear.. :-)

You have to start your conversation in the right direction.. there are some tips to follow :-

  • INTERESTING ..... The amount of mental preparation we put into a conversation is mostly inversely productive to the quality of the conversation..

  • FLUIDITY....... Great conversation should not be hard work to keep going! Natural conversationalists are not afraid of an awkward silence or pause. They take the ebb and flow in strides.

  • FUN....... When you are confident, you will not be thinking or worrying too much about it but start having fun and genuinely begin to enjoy interacting with others and get reciprocating feeling from everyone else.

  • MEANING........ Great conversations need to be meaningful. It simply means there must to be a sense of mutual sharing of oneself in conversation. It need not be a mind-blowing revelation or a deep dark secreat. Even humour is personal.

  • PURPOSE........ Without purpose there is no sense of direction. All great conversationalists have a purpose in their speech.
SO WHAT ARE YOU WAITING FOR?? LETS START OUR CONVERSATION IN THE BEST WAY...

Thursday, October 11, 2012

Pelayaran Hidup..

Pujangga pernah berkata
Apabila fajar menyinsing
maka kehidupan baru pun bermula..

Semalam yang penuh dengan warna-warna
suka dan duka
lalu kita himpunkan bersama menjadi
satu pengalaman untuk mendewasakan kita

Umpama sebuah bahtera
yang membawa bekalan menuju ke pelabuhan
Bagaikan air pasang surut silih berganti
merupakan suatu pencarian
terasa puas apabila berjaya
namun mudah putus asa apabila gagal..

Matahari yang tadinya cerah pantas bertukar warna
macam buah pinang masak
kicauan burung-burung nan riang
melagukan irama merdu sudah tidak kedengaran lagi
sebaliknya pulang semula kesarang..

langit pun kelabu
senja pelahan lahan menampakkan diri
memberi laluan kepada malam yang bakal menjelma tak lama lagi..

tapi pernah kan kita bertanya pada diri
berapa banyakkah pahala dan dosa yang kita himpun sepanjang pelayaran ini??
sudah cukupkah bekalan untuk dibawa ke penghujung pelayaran nanti??

Kehidupan sudah menjadi ketetapan Tuhan..
bermula dengan kelahiran dan berakhir dengan kematian..



Friday, October 5, 2012

meMohon..





Rasulullah SAW bersabda, "Tidaklah seorang muslim menderita sakit kerana suatu penyakit melainkan Allah menggugurkan kesalahan-kesalahannya dengan penyakit itu, sebagaimana pohon yang menggugurkan daun-daunnya". (HR Bukhari, Muslim)
27 September 2012 :-

Lepas abis keje aku excited nak pergi ke hospital.. akak ipar ku dh bersalin.. anak lelaki.. so skrg mak & ayah aku dh ade sepasang cucu.. boy & girl.. smpi Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) aku terus ke tingkat 1.. wahhh.. comelnye baby.. tergamam sekejap tgk anugerah Allah ni..
 
 
Badan baby lembut jew... kulit die halus jew.. aku cium baby.. wangi bau baby.. time ni memang aku rase nk kawin cepat2 n nak dpt anak.. (hahaha.. gedix x?) aku mengambil baby dari pangkuan mak.. aku dukung baby tu.. wahhh.. seronoknya rase.. tetibe baby tu terjaga.. dan tetibe die memuntahkan kahak berwarne putih.. aku tanya mak.. kenapa baby muntah.. mak cakap itu perkara biasa.. baby x dapat kua wad lagi coz die x kencing n berak ag (sory lau kasar sikit bunyiknye) huhuhu..
 
28 September 2012:
 
 
Abang.. anak ko cm ne? abang cakap baby dh kencing & berak.. tp die muntah2.. semalam muntah die warne coklat.. nurse terus pindahkan baby ke tingkat 6..
 
 
29 September 2012 - 1 October 2012:
 
 
Baby still muntah2.. hari ni nurse cakap baby kene demam kuning.. so baby di masukkan ke wad demam kuning.. haishh kesian baby...
 
 
2 October 2012 :
 
Aku menerima panggilan dari abah.. ma.. wan dh meninggal.. abh kt sg. isap nih.. baru je nk mandi jenazah.. datang la cepat.. Ya Allah.. terkejut aku.. aku call dik'e (abg 2nd).. nk tumpang pegi umah wan.. sempat aku mencium jenazah wan buat kali terakhir.. suasana sedih dan pilu mengisi ruang rumah tersebut.. aku tengok mak ngah aku menangis teresak2.. aku kuar sekejap membawa balqis (anak sedare aku yg 1st) ke luar.. sbb balqis takot tgk jenazah wan.. aku pergi kat abang.. tengok abg cm risau jerk.. belum sempat aku menanya.. abg dh bagi tau.. baby masuk NICU.. die tunjukkan msj dr kak izah (akak ipar)..
 
3 October 2012 :
 
Baby masih di wad NICU.. urmmm.. kami semua hanya mampu berdoa..
 
4 October 2012 :
 
Selepas solat maghrib.. abah panggil aku.. lalu di tunjukkan gamba baby kepada aku.. Ya Allah terkejut tgk.. asal lak kene tebuk kt kepala nih (secare kasarnye).. abang cakap dah x leh masukkan air kt tangan or kaki baby.. so kene masukkan melalui kepala lak.. adoi.. kesiannya..
 

 
aKu meMOhon kpd Allah yaNG maHA Agung, mudaH MUdaHAN DIA menyeMBuhkan mU.. AmIN..
 
 

Thursday, October 4, 2012

PELUANG MERASAI...



Surah Al-Baqarah ayat 150:

Maksudnya:
" Dan dari mana saja engkau keluar ( untuk mengerjakan solat ) maka hadapkanlah mukamu ke arah Masjidil Haram ( kaabah ) dan di mana sahaja kamu berada maka hadapkanlah muka kamu ke arahnya, supaya tidak ada lagi sebarang alasan bagi orang yang menyalahi kamu, kecuali orang yang zalim diantara mereka ( ada saja yang mereka jadikan alasannya ). Maka janganlah kamu takut kepada cacat cela mereka dan takutlah kamu kepada-Ku semata-mata dan supaya Aku sempurnakan nikmat-Ku kepada kamu, dan juga supaya kamu beroleh petunjuk hidayah ( mengenai perkara yang benar ) ".

Baru je beberapa hari lepas aku menghantar gamba Ustad Don yang mengerjakan solat sunat bersama isterinya sebaik selesai nikah.. "awk.. nnti sy nk cm ni ea" hahahaha.. Sungguh aku begitu teruja melihat gamba tu.. alangkah seronoknya lau aku di beri peluang untuk mengerjakan solat bersama insan tersayang... huhuhu

Semalam dengan tak disangka-sangka dia dtg kuantan.. mau amik printer yang aku nk pinjamkan padanya.. dalam kul 7.20 pm dia sampai kuantan.. mase tu dh masuk waktu maghrib.. die meminta izin untuk menunaikan solat.. kebetulan mase tu aku pn mahu mengerjakan kewajipan ku.. berbentangkan sejadah yang ade di ruang tamu tetibe die menyuara " mahu solat?? jom la kite solat sekali" glurpp.. soalannya tetibe buat aku terkedu..x dpt memberi jawapan.. die tersenyum... cepat la.. tanpa berkata pe2 aku menyarungkan pakaian solat dan berdiri di sejadah.. rase mahu menitiskan air mate jew.. hahaha (terlebih emosi lak)..

Alhamdullilah aku diberi peluang merasai bagaimana rasenya solat seperti solat berjemaah suami isteri.. (gatal x bunyiknye) hehehe.. Harap2 hubungan ni akan selamat ke jinjang pelamin.. hahaha (gedixzzz)... :-)

Saturday, September 8, 2012

FORGET...

Mula-mula hati ni disakiti.. perhubungan dikhianati.. rase macam hidup ni gelap.. terasa sebak.. sakit.. tiap detik.. waktu.. air mata menemani siang malam ku.. Pendustaan yang dilakukan membuat hidupku merundum.. aku ubati hati dengan penuh rasa kebencian.. menanam rasa benci aku padanya membuatkan aku lebih kuat.. berjanji pada diri.. tidak akan sesekali memaafkan dirinya.. tidak akan..

Hadirnya dia membuatkan aku terlupa kesedihan yang ada.. dia memberiku kasih sayang.. perhatian yang cukup bermakna..aku mula belajar untuk membalas kasih dan sayang yang diberikan.. bahgia aku bersamanya tidak lama.. masih ada sesuatu halangan yang dirahsiakan.. makin lama hubungan makin pudar.. dia seolah-olah menghindar.. mungkin selama ini dia tidak sedar akan keterlanjuran menyayangi aku.. sehingga di satu saat sesuatu telah menyedarkan dia tentang sesuatu hakikat.. sekali lagi..hati ini telah di sakiti.. kali ini rasa lebih sakit.. kerna kesakitan yang diberi tanpa sebab dan alasan.. sehinggakan aku terfikir yang aku sememangnya tidak layak didampinginya.. sekali lagi cuba bangkit.. tapi kali ini aku tidak dapat mengunakan kebencian sebagai jalannya untuk aku bangun.. sebab tiada kecurangan atau pendustaan.. bagaimana hendak aku bangkit???? akhirnya.. aku menyalahkan diri ku sendiri.. saat itu aku merasakan diriku sangat hina.. sememangnya aku tidak layak untuk dirinya.. aku mengajar hati ini untuk melepaskan cinta.. sakit.. memang sakit.. tiada jalan lain lagi.. bak kata orang.. mencintai tak seharusnya memiliki..



Di dalam setiap doa ku mengharapkan dia bahagia.. aku cuba untuk jadi teman yang setia.. biar pun hanya teman yang berada di sisinya waktu dia di dalam kesunyian..  aku redha.. Ya Tuhan.. kau tidak akan menguji seseorang itu diluar kemampuannya.. jika ini ujian Mu kepadaku,, aku terima Ya Allah.. cuma aku mengharapkan kau mengizinkan aku untuk selalu bersamaMu SELAMANYA...



Tuesday, September 4, 2012

HOW TO BE CONFIDENT

We are all human and have flaws. Even if your physical appearance, unique personality, or social skills aren't what you wish they were, that  doesn't have to stop you from being CONFIDENT.. confident translated literally from latin means "to have faith in oneself". You are beautiful inside and out so you should LOVE yourself unconditionally.  Here's how to believe in yourself.

  1. THINK FOR YOURSELF.. very confident people know what they are doing is right, usually because they created an original thought rather than attempting to reproduce from an external source.
  2. MAKE A LIST OF SPECIAL TALENTS YOU HAVE.. or things you do that are good.  Focusing on your attributes helps distract you from those parts of yourself that you think are flawed.  It dons't have to be a specific skill or activity either; it can be an approach or an attitude that champion through life.  Do you always stay calm, cool and collected, even in hurried situations? Are you very patient with people? do you always see the humorous side of things? ARE YOU ALWAYS THERE FOR YOUR FRIENDS????
  3. FIND YOUR PASSION... whether it's baton twirling, martial arts, classic cars, musicianship, or basket weaving, you will feel confident pursuing that endeavor by recognising what you enjoy doing the most.  More importantly, you'll be enjoying your progress.
  4. CHOOSE A ROLE MODEL.. whether someone close to you, or someone famous. Think of the qualities that the role model displays, whether physical, emotional, moral and spiritual.
  5. ACCEPT COMPLIMENTS GRACEFULLY... don't roll your eyes and say, "yeah right", or shrug it off. Take it to heart and respond positively (Thank you) and a smile works well. Know that you have important things to say and do.  When you feel strongly about something, speak loudly and clearly and make eye contact with people. BE YOURSELF!!!!

P/S : gOOd lUcK!!!


 
oUr BiG dAy!!!

Monday, August 27, 2012

sImPle wOrds fRom Me.. fOr aLL guYS ouT ThERe..



If you like a girl, then don't just like her because you think she's good looking and you wanna use her.. Like her as you love her adn if she doesn't like you, then try and make her like you by being nice to her and show her how much you love her by expressing your feeling to her.  Don't force her to like you, if she likes someone else then leave her and wish her all the best in life.. Think before you hurt someone.. what goes around will comeback around.. remember???

Friday, August 17, 2012

DO'S & DONT'S BEFORE LEAVING YOUR HOME..

Hi guys.. i believe, right now some of you dh prepared for pulang ke kampung for hari raya.. Lately, i heard byk kes pecah rumah happened around my home area.. The lastest one was one of my collegue kene rompak mase nk p keje.. early morning you know.. yeahh.. anything can happen right?? anytime.. anywhere.. but we have to do something to avoid all this kind of thing happen to us.. there are some tips for us to follow...

DO's

  1. Do conduct last-minutes checks to ensure all your windows and doors are closed and securely locked.
  2. Do get your neighbour or a trusted friend to keep an eye on your property.  If possible, inform the police of your absence so that they can keep an eye on your home, and if you have a burgler alarm, let them know who was a spare key to your house. 
  3. Do make sure all electrical plug points have been switched off and unplugged.  If possible, leave the kitchen and porch lights on, or hook them up to a timer.
  4. Do leave your pet at a trusted care centre or with a friend if you are not bringing them along.
  5. Do cancel your newspaper subsription and inform the milkman to discontinue supply for the time you are away.
DON'Ts
  1. Don't broadcast your travel plans on FACEBOOK, TWITTER or any other social media for public viewing.  The less information you reveal, the better.
  2. Don't leave cash or valuables at home. Either take them along with you or leave them in a safety deposit box at the bank.
  3. Don't leave any perishable food lying out and make sure your rubbish bins have been emptied. 

DON'T PLAY PLAY... SAFETY COMES FIRST!!!


p/s : muKe aDe cEdih.. keTinggalLan Bus uNtuk pUlang ke Kampung... :'(

Wednesday, August 15, 2012

RAYA.. RAYA.. DH NAK RAYE WEHHH....


salam lebaran buat semua.. semoga di hari raya ini dapat memberi seribu keberkatan kepada kita semua.. ambe tahung nih balik ganu.. pah rayo ko 3 baru kawe kelik kelate.. uollzz lak cm ne???
yang dh mula balik kampung tu berhati-hati semasa memandu keyhh.. bia lambat asl selamat... pe2 pn pose belum bis lagi.. jd amik la kesempatan yang tinggal nih untuk mentopupkan pahala.. ke guane??? keyhh la uollzz.. ambe tinggalkan serangkap pantun sebelum berundur diri yeee...

ikan gelama masak cili api
masak jugak tempoyak ikan patin
selamat menyambut hari raya aidilfitri
sepuluh jari memohon maaf zahir dan batin...

Monday, August 13, 2012

MINTA BERPOLIGAMI......

Berpoligami.. tanyalah mana2 perempuan.. pasti dikatakan berpoligami adalah sesuatu yang berat untuk di terima..tapi tidak bagi kaum adam.. berpoligami begitu indah buat mereka... memang Islam tidak mengharamkan berpoligami malah sebagai contoh Rasullullah s.a.w juga terlibat dengan poligami.. setelah khadijah, isteri pertama rasullullah meninggal dunia.. bermula lah episod poligami di dalam hidup baginda.. tetapi konsep poligami Rasullulah adalah untuk membantu balu2 dan menjaga kebajikan mereka..

Tapi tidak pada zaman sekarang.. percaya berpoligami bagi lelaki sekarang lebih berlandaskan nafsu.. sebagai contoh.. cerita seniman bujang lapok.. lakonan Allahyarham P. Ramlee, Pak Ajis, & Pak Sudin dimana jiran sebelah bilik mereka bergaduh kerana mendapati sisuami menikahi perempuan lain.. yang lebih muda & cantik.. alasan yang di berikan "mengikut sunnah nabi".. tapi bila di ajukan soalan berkenaan solat & puasa langsung tidak diikuti.. nah.. begini lah yang dikatakan mengikut nafsu.. boleh ker seseorang wanita menerima itu semua?????

Jauh disudut hatiku untuk melanggar perintah yang maha esa.. pernah aku memberitahunya bahawa aku tidak kesah untk si dia berkahwin melebihi satu.. tapi itu bukan maksud aku untuk berpoligami.. aku mengidamkan hidup berumah tangga seperti khadijah.. hanya seorang yang dicintai rasullullah dan cintanya hanya untuk baginda... ini bukan maksudku untuk menentang berpoligami sekaligus menidakkan hukum Allah s.w.t..

Ingin aku perjelaskan.. "aku tidak mengizinkan kamu (suamiku) untuk menikah lain jika aku masih mampu zahir dan batin.. dan selagi hayatku masih ada..kecuali aku keuzuran.. tidak mampu zahir dan batin dan aku sudah tiada di dunia ini lagi.. maka kamu (suamiku) boleh menikahi sebanyak mana perempuan yang kamu mahu..

p/s : awk.. sy x tau pe yg dimaksudkan awk itu satu gurauan ataupun bukan.. tapi hati saya sangat sakit bila awk mengatakan.. "bulan2 pose ni saya tengok awek2 come2 belaka.. awk sy nk kawin 4 boleh??"

awk.. saya tak teragak2 untuk meninggalkan awk selepas ini jika persoalan sebegini timbul lg...

Wednesday, June 20, 2012

PaiNt uSer..


***** Juz waNt to sHare with U'ollzz...*****

1st Drawing...


2nd Drawing..


3rd Drawing..


4th Drawing...


5th Drawing..


6th Drawing..


***** Meluangkan mase dengan melukis memang perebet aku.. but this time different cikit.. coz i'm using paint to draw all those pictures.. uhhh.. sangat2 mencabar dan menguji kesabaran ku...*****

7th Drawing...
***** Picture nih.. urmmm.. what to say uhh??? 1st tengok cam puas hati.. but 2nd time tengok eeee yuuukksss.. BURUKNYA.. but nice try kannn..*****