Friday, October 5, 2012

meMohon..





Rasulullah SAW bersabda, "Tidaklah seorang muslim menderita sakit kerana suatu penyakit melainkan Allah menggugurkan kesalahan-kesalahannya dengan penyakit itu, sebagaimana pohon yang menggugurkan daun-daunnya". (HR Bukhari, Muslim)
27 September 2012 :-

Lepas abis keje aku excited nak pergi ke hospital.. akak ipar ku dh bersalin.. anak lelaki.. so skrg mak & ayah aku dh ade sepasang cucu.. boy & girl.. smpi Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) aku terus ke tingkat 1.. wahhh.. comelnye baby.. tergamam sekejap tgk anugerah Allah ni..
 
 
Badan baby lembut jew... kulit die halus jew.. aku cium baby.. wangi bau baby.. time ni memang aku rase nk kawin cepat2 n nak dpt anak.. (hahaha.. gedix x?) aku mengambil baby dari pangkuan mak.. aku dukung baby tu.. wahhh.. seronoknya rase.. tetibe baby tu terjaga.. dan tetibe die memuntahkan kahak berwarne putih.. aku tanya mak.. kenapa baby muntah.. mak cakap itu perkara biasa.. baby x dapat kua wad lagi coz die x kencing n berak ag (sory lau kasar sikit bunyiknye) huhuhu..
 
28 September 2012:
 
 
Abang.. anak ko cm ne? abang cakap baby dh kencing & berak.. tp die muntah2.. semalam muntah die warne coklat.. nurse terus pindahkan baby ke tingkat 6..
 
 
29 September 2012 - 1 October 2012:
 
 
Baby still muntah2.. hari ni nurse cakap baby kene demam kuning.. so baby di masukkan ke wad demam kuning.. haishh kesian baby...
 
 
2 October 2012 :
 
Aku menerima panggilan dari abah.. ma.. wan dh meninggal.. abh kt sg. isap nih.. baru je nk mandi jenazah.. datang la cepat.. Ya Allah.. terkejut aku.. aku call dik'e (abg 2nd).. nk tumpang pegi umah wan.. sempat aku mencium jenazah wan buat kali terakhir.. suasana sedih dan pilu mengisi ruang rumah tersebut.. aku tengok mak ngah aku menangis teresak2.. aku kuar sekejap membawa balqis (anak sedare aku yg 1st) ke luar.. sbb balqis takot tgk jenazah wan.. aku pergi kat abang.. tengok abg cm risau jerk.. belum sempat aku menanya.. abg dh bagi tau.. baby masuk NICU.. die tunjukkan msj dr kak izah (akak ipar)..
 
3 October 2012 :
 
Baby masih di wad NICU.. urmmm.. kami semua hanya mampu berdoa..
 
4 October 2012 :
 
Selepas solat maghrib.. abah panggil aku.. lalu di tunjukkan gamba baby kepada aku.. Ya Allah terkejut tgk.. asal lak kene tebuk kt kepala nih (secare kasarnye).. abang cakap dah x leh masukkan air kt tangan or kaki baby.. so kene masukkan melalui kepala lak.. adoi.. kesiannya..
 

 
aKu meMOhon kpd Allah yaNG maHA Agung, mudaH MUdaHAN DIA menyeMBuhkan mU.. AmIN..
 
 

No comments:

Post a Comment