Thursday, October 4, 2012

PELUANG MERASAI...Surah Al-Baqarah ayat 150:

Maksudnya:
" Dan dari mana saja engkau keluar ( untuk mengerjakan solat ) maka hadapkanlah mukamu ke arah Masjidil Haram ( kaabah ) dan di mana sahaja kamu berada maka hadapkanlah muka kamu ke arahnya, supaya tidak ada lagi sebarang alasan bagi orang yang menyalahi kamu, kecuali orang yang zalim diantara mereka ( ada saja yang mereka jadikan alasannya ). Maka janganlah kamu takut kepada cacat cela mereka dan takutlah kamu kepada-Ku semata-mata dan supaya Aku sempurnakan nikmat-Ku kepada kamu, dan juga supaya kamu beroleh petunjuk hidayah ( mengenai perkara yang benar ) ".

Baru je beberapa hari lepas aku menghantar gamba Ustad Don yang mengerjakan solat sunat bersama isterinya sebaik selesai nikah.. "awk.. nnti sy nk cm ni ea" hahahaha.. Sungguh aku begitu teruja melihat gamba tu.. alangkah seronoknya lau aku di beri peluang untuk mengerjakan solat bersama insan tersayang... huhuhu

Semalam dengan tak disangka-sangka dia dtg kuantan.. mau amik printer yang aku nk pinjamkan padanya.. dalam kul 7.20 pm dia sampai kuantan.. mase tu dh masuk waktu maghrib.. die meminta izin untuk menunaikan solat.. kebetulan mase tu aku pn mahu mengerjakan kewajipan ku.. berbentangkan sejadah yang ade di ruang tamu tetibe die menyuara " mahu solat?? jom la kite solat sekali" glurpp.. soalannya tetibe buat aku terkedu..x dpt memberi jawapan.. die tersenyum... cepat la.. tanpa berkata pe2 aku menyarungkan pakaian solat dan berdiri di sejadah.. rase mahu menitiskan air mate jew.. hahaha (terlebih emosi lak)..

Alhamdullilah aku diberi peluang merasai bagaimana rasenya solat seperti solat berjemaah suami isteri.. (gatal x bunyiknye) hehehe.. Harap2 hubungan ni akan selamat ke jinjang pelamin.. hahaha (gedixzzz)... :-)

2 comments: